Chan-tui-JJBSinds 1970 is het voorkomen van eczeem verdrievoudigd. Een recent onderzoek in Engeland toont aan dat bij 14.000 kinderen, waarvan eenderde rond de leeftijd van 3½ jaar, al eczeem is ontwikkeld.

Verdacht worden de toegenomen luchtverontreiniging, verbeterde hygiëne, verhoogde concentratie huisstofmijt en schimmelsporen in de lucht door verbeterde isolatie van de huizen. In onze huidige moderne westerse geneeskunde is geen genezing mogelijk. Wel is er de symptomatische behandeling. 

Chinese geneeskunde kan vanuit een gehele andere visie deze aandoening behandelen. In Engeland is door placebogecontroleerde dubbel blind onderzoek bewezen dat ernstige vormen van atopisch eczeem significant effectief behandeld kunnen worden met Chinese kruiden.

De benadering van het atopisch eczeem wordt ook vanuit de traditionele Chinese visie toegepast. Hoe is de uiterlijke verschijningsvorm van het eczeem, zijn er andere klachten, hoe is de voorgeschiedenis etc. Met deze gegevens kun je een unieke Chinese kruidenformule samen stellen die de disbalans in het lichaam/huid van binnenuit bestrijdt. Aspecten zoals hitte/ontsteking/schilvering en jeuk worden vanuit de “wortel van de ziekte” aangepakt.